Grafički dizajn by studio LAMA

Studio Lama se trudi da krejira vizuale koje ste oduvijek željeli. Radimo grafički dizajn prilagođen digitalnim i štampanim formatima. Boje i detalji u grafičkom diazjnu su veoma važni, ali ne treba pretjerivati. Svaka boja u grafičkom dizajnu ima svoju simboliku u dizajnu. Za logo i logotip preporučeno je koristi do najviše tri boje, bez tonskih prelaza, kako bi se kasnije u štampi on kvalitetno mogao primjeniti. 

Potrebno je izbjegavati mnogo sitnih detalja, koje će u procesu štampe biti teško ili nemoguće reprodukovati iako oni možda na ekranu izgledaju lijepo. Uvijek treba imati u vidu da će se logo nekada primjeniti na različitim reklamnim materijalima. Neki od njih su olovke, majice, kačketi, rokovnici i slično. Svaka tehnika štampe se razlikuje, pa je usluge grafičkog dizajna potrebno prepustiti profesionalcima, kako bi se u štampi dobila što vjernija reprodukcija boja, odnosno kako bi ste dobili otisak najsličniji onom koji vidite na ekranu. 

Dizajn proizvoda platite samo jednom, a koristite ga neograničeno.

grafički dizajn promotivnih i reklamnih materijala by grafički studio lama banja luka- memorandum, vizit karte, koverte, olovke, majice, kačketi, brošure, katalozi, koverte

Dizajn za digitalna i štampana izadanja

Grafički dizajn predstavlja proces krejiranja grafičkih vizuala prema grafičkim standardima. Prilikom rada pažljivo slušamo vaše želje i potrebe. Stvaramo rješenja prilagođena za web, društvene mreže i za štampu. Pažljivo pristupamo izradi svakog elementa, kako bi on savršeno odgovarao platformi i formatu na kome će se primjenjvati. 

Uskladićemo boje i fontove na najbolji mogući način kako bi prenijeli jasnu i snažnu poruku. Dizajn radimo u specijalizovanim, profesionalnim grafičkim programima i čuvamo ih u formatima prilagođenim za distribuciju na webu, kao i za štampu, tako da ih kasnije možete primjeniti ili odštampati bilo gdje.

Koliko grafički dizajn utiče na korporativni identitet?

Svaka firma koja želi da bude prepoznatljiva na tržištu i da ostavi dobar utisak kod svojih krajnjih korisnika mora da ima jedinstveno grafičko rješenje i izgrađen korporativni identitet, što podrazumijeva jedinstven i prepoznatljiv stil, boje i fontove. Logotip, vizit karta i memorandum spadaju u osnovne elemente korporativnog identiteta, ali ne i jedine. 


grafički dizajn promotivnih i reklamnih materijala by grafički studio lama banja luka- memorandum, vizit karte, koverte, olovke, majice, kačketi, brošure, katalozi, koverte
Kratak rezime

Dizajn ambalaže i etiketa

Dokazanao je da izreka “ambalaža prodaje proizvod” nije mit. Ona ostavlja prvi utisak na kupca i prije nego što otvori ili isproba proizvod. Nudimo usluge grafičkog dizajna za sve vrste ambalaže, kao i za naljepnice i etikete, bez obiza da li štampate kod nas ili na nekom drugom mjestu. Pojedini svjetski proizvođači sve više pažnje posvećuju dizajnu naljepnica…

Prelom knjiga i časopisa

Knjige i časopisi osim dobrim sadržajem svoje čitaoce treba da privuku i vizualnim elementima, a naslovna strana je prvo što će uočiti i što će ih osvojiti. Međutim, previše teksta koji je nabacan bez ikakvog reda i smisla neće biti poželjni. Najpopularniji časopisi sadrže manje teksta i velike fotografije, uz decentne grafičke elemente i pažljivo odabrane boje koje prate sadržaj i tematiku.

Dizajn brošura i kataloga

Brošura je poput kataloga kratak portfolio vaših proizvoda i usluga u kojima dominiraju ilustracije i fotografije te svedena tipografija. Potrebno je da pruže dovoljno informacije da zainteresuju klijente i kupce i kao sav reklamni materijal da privuku pažnju već na prvi pogled.

Dizajn vizit kartica

Vizit karte su veoma važne za prvi utisak, jer predstavljaju jedan od vidova komunikacije sa klijentom. Sadrže kontakt podatke i logo. Sve više su poželjne vizitke nešto jednostavnijeg dizajna, bez slika i šarenila kome nije mjesto na ovakvim grafičkim proizvodima, jer ne odaju dobar utisak.

Dizajn plakata i letaka

Plakati i flajeri već godinama unazad su postali sinonim za prenos informacija do krajnjeg korisnika i dokaz da štampani materijali ne gube na popularnosti…

Majice i promo materijali

Bilo da su majice dio poslovnog dress koda ili ih koristite u promotivne svrhe, zasigurno će ostaviti dobar utisak kod klijenata, uz ostale promo materijale savršen su poklon…

Translate »